Bröderna Olssons Buss

Bra att veta

Jourtelefon: Du kan alltid nå oss på Bröderna Olssons Buss AB.
Ronny 070-666 50 99 och Roger 070-608 24 04.

Reseförsäkring
Resenären ansvarar själv för det skydd som hon/han anser erforderligt såsom ansvar, olycksfall, rese och resgodsförsäkring.

Sjukförsäkringskort vid resa till ett EU-land
Om du behöver sjukhusvård eller läkarkontakt i ett EU-land rekommenderas att du har med dig ett europeiskt sjukförsäkringskort. Detta beställs hos Försäkringskassan.

PASS/Visum till norden eller ett EU-land.
Om du är EU-medborgare ska du ta med pass eller nationellt id-kort när du reser inom EU eller till ett Schengenland. Ditt pass ska vara giltigt till och med den dag du reser hem. Vid resor inom Norden krävs inte pass för svenska medborgare, men du bör ändå ha med dig giltig legitimation för att styrka din identitet. För icke svenska medborgare kan det krävas visum i vissa länder. Kontrollera med det berörda landets konsulat eller ambassad för avresan. Visum till Ryssland och St. Petersburg samt USA krävs.

Resenärer med speciella behov: Önskemål om vegetarisk kost eller glutenfri mat m.m. skall meddelas vid bokningen. Medtag internationell sjukdoms-/allergibeskrivning då vissa av våra svenska allergier och sjukdomar är okända i utlandet. 

Meddela alltid medtagande av eventuella hjälpmedel såsom rullator, rullstol, barnvagn eller liknande.

Plats i Bussen: Det finns inte reserverade platser i bussarna. På flerdagsresor ser vi gärna att man byter plats varje dag så alla får chans att sitta framme. Har ni särskilda önskemål på grund av till exempel åksjuka eller reser i sällskap försöker vi i största möjliga mån tillgodose det. Meddela oss vid bokningen och kontrollera att eventuella önskemål finns med på din bokningsbekräftelse.

Kvarglömda saker: För kvarglömda saker ansvaras ej. Det som upphittas i våra bussar tar vi hand om och kan återfås mot beskrivning. Vi sparar kvarglömda saker en vecka.

Bagage: Bagaget bör maximalt omfatta en resväska och ett mindre handbagage per person. Väskorna packas oftast tätt, pga. utrymmesskäl. Tänk därför på att packa väskan så att ev. ömtåligt innehåll ej skadas.

Övernattningsbagage: Ett tips är att ta med ett övernattningsbagage på de resor där vi har stopp på vägen till resmålet eller när vi åker nattfärja. Detta underlättar praktiskt då vi inte behöver lasta ut allt bagage ur bussen. Bussen är låst då den ej är bemannad men här gäller resenärens hem och/ eller reseförsäkring för bagaget vid ev. stöld eller brand.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå